Wiek : 16 lat Zawód : Poszukiwana uciekinierka... o ile to jest zawód Przy sobie : zeszyt, długopis, telefon, paczka papierosów, nóż ceramiczny, apteczka, latarka z wytrzymałą baterią, zapalniczka Znaki szczególne : Problemy z pamięcią Obrażenia : siniaki po biciu w więzieniu
Temat: O wszystkim i o niczym Wto Kwi 22, 2014 11:00 am
First topic message reminder :
Kto prócz mnie jest tutaj tegorocznym maturzystą?
Autor
Wiadomość
Vivian Darkbloom
Wiek : 23 Zawód : Architekt z ramienia rządu i archiwistka w jednym Przy sobie : Dokumenty, telefon, scyzoryk, odtwarzacz mp3, notes Znaki szczególne : długie, rude włosy, siatki blizn na nadgarstkach, ledwo widoczne blizny na nozdrzach
Temat: Re: O wszystkim i o niczym Pon Cze 02, 2014 11:17 pm
Em, no. Nie chcę być wredna czy coś, ale to niestety jest też w książce i scenarzyści nie mogli tak o zmienić
Spoiler!:
Ale za to te małe żmijki Oberyna, oj, z nimi też będzie gorąco <3 A Górą się nie przejmujcie, lada moment i on pójdzie wek.
Ale hm, czemu Paluszek nie wyrzucił przez Księżycowe Drzwi Arryna juniora? Biedna Alayne
Bertram Graveworth
Wiek : 28 lat Zawód : Producent broni Przy sobie : Scyzoryk, paczka zapałek, telefon.
Temat: Re: O wszystkim i o niczym Wto Cze 03, 2014 2:50 am
Moim zdaniem najgłupsza scena jak do tej pory. Tutaj Martin się akurat nie popisał 3
Nicole Kendith
Wiek : 24 lata Zawód : Uciekinierka Przy sobie : pistolet, naboje, butelka alkoholu, kapsułka z wyciągiem z łykołaków, telefon komórkowy, laptop, pieniądze upchane po kieszeniach, przetarty plecak, aparat, leki przeciwbólowe Znaki szczególne : nieufne spojrzenie, utyka na lewą nogę Obrażenia : złamane serce, martwica nerwów w lewej nodze (nie wszystkich, prawda?)
Temat: Re: O wszystkim i o niczym Wto Cze 03, 2014 7:16 am
Spoiler:
Szkoda mi było Oberyna, no ale... Książka tak każe :c Ale tak smutne było patrzenie na tę scenę ;__;
Vivian Darkbloom
Wiek : 23 Zawód : Architekt z ramienia rządu i archiwistka w jednym Przy sobie : Dokumenty, telefon, scyzoryk, odtwarzacz mp3, notes Znaki szczególne : długie, rude włosy, siatki blizn na nadgarstkach, ledwo widoczne blizny na nozdrzach
Temat: Re: O wszystkim i o niczym Wto Cze 03, 2014 8:53 am
Scena nie jest zła i wielu fanów uważa, że były głupsze. Jest zrobiona realistycznie, po prostu. A że scenarzyści potrafią schrzanić 90% odcinków, mieszając ile wlezie (no ciekawe, że Alayne nagle stała się taka cięta, nie przypominam sobie, żeby była taka w serialu, plus Ygritte to już dla mnie przegięcie, podobnie jak Jon Snow ), to nie sprawa Martina, on jest dodatkowym producentem i raz na sezon robi scenariusz do jednego odcinka - Blackwater było genialne. <3
Spoiler!:
Alex, fakt, przykro było, ale ja tam się cieszę, że Góra będzie konać w mękach, jedna osoba z listy Aryi mniej. Śmiesznie będzie, jak Ogarowi przedłużą żywot, poleci z Aryą do Braavos? <3
Plus cudowny Pedro Pascal na dzień dobry, misie
Cordelia Snow
Wiek : siedemnaście Zawód : studentka, celebrytka, mścicielka Przy sobie : zapalniczka, scyzoryk wielofunkcyjny, medalik z małą ampułką cyjanku w środku, odtwarzacz mp3, gaz pieprzowy, para kastetów, dokumenty, klucze i telefon. Znaki szczególne : i'm cordelia fucking snow, who the fuck are you? Obrażenia : wypadają mi włosy, ale od czego są peruki?
Temat: Re: O wszystkim i o niczym Wto Cze 03, 2014 11:35 am
Żartujecie?
GoT:
Jak dla mnie to walka Oberyna z Górą była świetna, mogłaby trwać jeszcze dłużej. W książce było inaczej, to fakt, przebił go mieczem, ale who cares. (Lena Headey zaspoilerowała: http://img3.hungertv.com/wp-content/uploads/2014/04/5750-9-015_f2-copy-518x470.jpg ) Krzyk Ellarii i mina Jaimiego doprowadziły mnie do płaczu, Sansa była CUDOWNA, nareszcie
i w ogóle uważam ten odcinek za najlepszy w sezonie.
A do kolejnego sezonu szukają
GoT5:
rodziny Oberyna, więc sądzę, że na perełki w obsadzie nie będziemy musieli długo czekać.
A sam Martin odwołał wszystkie swoje trasy, spotkania do końca roku, zaszywa się w domu i kończy szóstą część, NARESZCIE. Chyba ogarnął, że niektóre postacie dobrnęły już do końca swoich POVów, także szykuje się solidna dawka GoT w przyszłym roku.
Vivian Darkbloom
Temat: Re: O wszystkim i o niczym Wto Cze 03, 2014 11:42 am
Widziałam część listy poszukiwanej obsady, BĘKARCIE ŻMIJE <3 nie mogę się ich doczekać. Co do Sansy - no w końcu, ile można było czekać. Może nie do końca zgodne z książką, ale już dla samego tytułu pokusiłam się o obejrzenie <3
4x09:
Tylko szkoda, że w następnym ma być tyle Jona Snow...
Cordelia Snow
Wiek : siedemnaście Zawód : studentka, celebrytka, mścicielka Przy sobie : zapalniczka, scyzoryk wielofunkcyjny, medalik z małą ampułką cyjanku w środku, odtwarzacz mp3, gaz pieprzowy, para kastetów, dokumenty, klucze i telefon. Znaki szczególne : i'm cordelia fucking snow, who the fuck are you? Obrażenia : wypadają mi włosy, ale od czego są peruki?
Temat: Re: O wszystkim i o niczym Wto Cze 03, 2014 12:09 pm
GoT:
Te trzy końcowe odcinki to jakaś tragedia, najpierw Oberyn, teraz zaraz kolejne dwie ważne osobistości... Za tydzień muszę mieć przy sobie chusteczki, a Dzicy i tak rozwalą system, już nie mogę się doczekać
Najgorsze jest to, że Sansie niewiele już zostało. Co z nią zrobią w 5 sezonie, skoro książkowo dobrnęliśmy do końca jej POV? Myślicie, że Martin poda scenarzystom jakieś szczegóły szóstki?
Vivian Darkbloom
Temat: Re: O wszystkim i o niczym Wto Cze 03, 2014 12:40 pm
Nie sądzę, żeby podawał, jeśli nie ma jeszcze całej książki, poza tym, umowa może go zobowiązywać do milczenia, niestety. Nawet jeśli, to może podać bardzo ogólny zarys fabuły. Ale podejrzewam, że mogą rozwinąć teraz wątek Alayne + Robert Arryn + Littlefinger. Co zresztą byłoby fajne jak dla mnie.
fabuła? :
Swoją drogą, ciekawi mnie, czy powiążą w piątym sezonie pierwsze tomy Uczty dla Wron i Tańca ze Smokami, bo w sumie dzieją się równolegle, nie? Oberyn nie żyje, Góra za moment umrze, co do Tyriona - to i tak wiemy, Dzicy i tak lada moment zrobią rozróbę. Czekam na Stannisa i Melisandre na Murze, i chętnie zobaczyłabym rozwinięcie wątku Shireen, bo jej rozmowa z Kapłanką była fajna. No i Arya - w końcu ma udać się do Braavos, a co zrobią z Sandorem?, to co w książce czy coś zmienią...?
Chociaż, jakby nie patrzeć, spodobało mi się to, że Sansa faktycznie się rozwija, nie jest już taką beksą, jak poprzednio. No i Arya, czy tylko ja śmiałam się razem z nią? :D
Cilia Loem
Wiek : 20 Przy sobie : W PLECAKU: butelka wody, śpiwór, latarka, lokalizator, apteczka // PRZY SOBIE: Leki przeciwbólowe
Temat: Re: O wszystkim i o niczym Sro Cze 04, 2014 7:52 pm
Wbijam tu żeby pochwalić się że https://www.facebook.com/SzydelkowaWytwornia?ref=hl ma 999 fanów. Taki fejm! xD Swoją drogą ostatnio zrobiłam szydełkową Katniss i zastanawiam się, czy nie byłoby zabawnym żarcikiem wypchanie jej odrobiną kocimiętki :P
Charlie Smith
Wiek : 18 Zawód : drobny złodziejaszek Przy sobie : aparat fotograficzny, zapalniczka, tygodniowy zapas kawy, scyzoryk wielofunkcyjny, latarka z wytrzymałą baterią, wytrych Znaki szczególne : nieodparty urok Obrażenia : niezagojona rana postrzałowa prawego barku, obtarte wnętrze prawej dłoni
Temat: Re: O wszystkim i o niczym Sro Cze 04, 2014 11:04 pm
Cilia - WOW xD
I tak poza tym - dlaczego tak tu pusto ostatnio? :c Mam nadzieję, że jak już skończę sesję to na forum znów się od ludzi zaroi!
Reiven Ruen
Wiek : 19 Zawód : Prywatny ochroniarz Przy sobie : Komórka, nóż ceramiczny, dowód tożsamości, klucze do mieszkania Obrażenia : Implant w prawej nodze, częściowa amnezja - obrażenie trwałe.
Temat: Re: O wszystkim i o niczym Czw Cze 05, 2014 12:50 am
Cilia robisz na zamówienie szydełkowe cudeńka? Bo mi się marzy Szczerbatek z Jak wytresować smoka, albo Paskal z Zaplątanych. Jeśli dałabyś radę to chętnie ponegocjuję cenę :D
Nicole Kendith
Wiek : 24 lata Zawód : Uciekinierka Przy sobie : pistolet, naboje, butelka alkoholu, kapsułka z wyciągiem z łykołaków, telefon komórkowy, laptop, pieniądze upchane po kieszeniach, przetarty plecak, aparat, leki przeciwbólowe Znaki szczególne : nieufne spojrzenie, utyka na lewą nogę Obrażenia : złamane serce, martwica nerwów w lewej nodze (nie wszystkich, prawda?)
Temat: Re: O wszystkim i o niczym Czw Cze 05, 2014 9:11 am
Hej, hej. Nie wiem czy słyszeliście o Meriam, kobiecie, którą skazano na śmierć za wolny wybór religii? Sudankę chcą powiesić za to, że wyszła za chrześcijanina (niby dopuściła się w ten sposób cudzołóstwa) oraz za zmianę wiary - przejścia na chrześcijaństwo. W tej chwili jest w więzieniu z dwuletnim synem, urodziła tam kolejne dziecko. Niby mówią, że ją uwolnią, jednak nadal nic nie ruszyło się do przodu. Generalnie w tej kwestii jest petycja do podpisania. Więc, jeśli chcecie pomóc: http://www.citizengo.org/pl/7426-uwolnic-meriam
Cordelia Snow
Temat: Re: O wszystkim i o niczym Czw Cze 05, 2014 2:09 pm
Cilia, ale cudeńka tworzysz! Jak długą masz listę oczekujących, dałoby się wepchnąć z zamówieniem w czerwcu jeszcze? :D
wojtek, oczywiście, że tak będzie, skończą się sesje, szkoła i znowu zacznie się nołlajfienie na Panem <3 (wakacje? jakie wakacje?)
Cytat :
Obrońcy praw człowieka bezskutecznie apelują do władz Sudanu o łaskę dla Meriam. Kilka dni temu wydawało się, że wygrali - w mediach pojawiła się informacja, że podsekretarz w MSZ obiecał zwolnienie kobiety. Po kilkunastu godzinach Sudańczycy zaprzeczyli tym doniesieniom. "Rząd nie miesza się w pracę sądów, które są niezależne. Niektóre media wyjęły słowa podsekretarza z kontekstu i przeinaczyły treść jego wypowiedzi" - oświadczyło MSZ.
Nie mam już słów do tego, co tam się dzieje, ani siły, by o tym gadać, bo to jest nieludzkie i potworne.
A swoją drogą, ciekawe petycje są na tej stronie, co podałaś. "NIE dla emotikon LGBT na facebooku! Prosimy o ich usunięcie!" albo "Popieramy lekarzy, którzy podpisali "DEKLARACJĘ WIARY"!" i "ZATRZYMAJ PARADĘ "RÓWNOŚCI" w WARSZAWIE" no chyba nie
Joseph Salinger
Temat: Re: O wszystkim i o niczym Czw Cze 05, 2014 2:27 pm
WŁAŚNIE, kiedy wracają wszyscy i będą misje i dramy?
Nicole Kendith
Temat: Re: O wszystkim i o niczym Czw Cze 05, 2014 2:32 pm
Martynka, tylko sesja się skończy i będziemy żyć! <3
Aga, innych petycji nie przeglądałam, o podpisywanie tej apelowali dzisiaj w którymś z tych porannych programów (nie wiem co tam mama oglądała xD) to wbiłam na stronę i podpisałam.
Blaise Argent
Wiek : 31 Zawód : przedstawiciel Dystryktu 7, śledczy w stopniu oficera Przy sobie : paczka papierosów, telefon komórkowy, broń + magazynek (15), Znaki szczególne : kilkudniowy zarost. Obrażenia : częste bóle brzucha
Temat: Re: O wszystkim i o niczym Czw Cze 05, 2014 5:42 pm
Joseph Salinger napisał:
WŁAŚNIE, kiedy wracają wszyscy i będą misje i dramy?
NIEBAWEM
Gerard Ginsberg
Wiek : 51 lat Zawód : naczelnik więzienia, Betonstahlbieger Przy sobie : leki przeciwbólowe, medalik z małą ampułką cyjanku w środku. stała przepustka, telefon komórkowy, paczka papierosów, broń palna. Znaki szczególne : praktycznie zawsze nosi skórzane rękawiczki i wojskowe buty, nie rozstaje się z cygarami
Temat: Re: O wszystkim i o niczym Czw Cze 05, 2014 10:44 pm
niech mnie ktoś zreanimuje, tak bardzo mało czasu, tak dużo rzeczy
Vivian Darkbloom
Temat: Re: O wszystkim i o niczym Pią Cze 06, 2014 12:32 am
Tyyyle pomysłów co do fabuły, tak mało czasu, żeby siąść i coś spisać...
Bertram Graveworth
Wiek : 28 lat Zawód : Producent broni Przy sobie : Scyzoryk, paczka zapałek, telefon.
Temat: Re: O wszystkim i o niczym Pią Cze 06, 2014 10:28 am
Taaakie marudy, tak mało postów. :<
Vivian Darkbloom
Temat: Re: O wszystkim i o niczym Pią Cze 06, 2014 10:39 am
Sesja.
Cilia Loem
Wiek : 20 Przy sobie : W PLECAKU: butelka wody, śpiwór, latarka, lokalizator, apteczka // PRZY SOBIE: Leki przeciwbólowe
Temat: Re: O wszystkim i o niczym Pią Cze 06, 2014 11:36 am
Reiven Ruen napisał:
Cilia robisz na zamówienie szydełkowe cudeńka? Bo mi się marzy Szczerbatek z Jak wytresować smoka, albo Paskal z Zaplątanych. Jeśli dałabyś radę to chętnie ponegocjuję cenę :D
Szczerbatka mogę lajtowo zrobić ;) Tylko w tych kwestiach pisz najlepiej na fejsbuku.
Cordelia Snow napisał:
Cilia, ale cudeńka tworzysz! Jak długą masz listę oczekujących, dałoby się wepchnąć z zamówieniem w czerwcu jeszcze? :D
Póki co na liście jest tylko osiem osób, więc też odsyłam do kontaktu na fejsbuku, przez mój fanpage, lubię mieć wszystkie kwestie biznesowe w jednym miejscu :D
Cytat :
A swoją drogą, ciekawe petycje są na tej stronie, co podałaś. "NIE dla emotikon LGBT na facebooku! Prosimy o ich usunięcie!" albo "Popieramy lekarzy, którzy podpisali "DEKLARACJĘ WIARY"!" i "ZATRZYMAJ PARADĘ "RÓWNOŚCI" w WARSZAWIE" no chyba nie
Ostatnio zaczęłam usuwać ze znajomych ludzi których tablice składają się tylko i wyłącznie z takich bzdur. Jedna znajoma (z ktora notabene jakoś specjalnie kontaktu nie utrzymywałam) oburzyła się i uznała że "niszczę wizerunek polski o który walczyli moi pradziadkowie" Well... sądzę że nie chce znać mojego dokładnego pochodzenia ;)
Vivian Darkbloom
Temat: Re: O wszystkim i o niczym Pią Cze 06, 2014 3:31 pm
Jak coś, to ja też ustawiam się do Ciebie w kolejce, Cilia <333
Lophia Breefling
Wiek : 22 Zawód : Sprzedawczyni, samozwańczy lekarz, zastępca szefa Kolczatki Przy sobie : Dokumenty, paczka papierosów, zapalniczka, broń, telefon komórkowy Znaki szczególne : ukryte pod bransoletkami blizny na nadgarstkach
Temat: Re: O wszystkim i o niczym Sob Cze 07, 2014 7:03 pm
Mogę mieć pytanie kompletnie nie na temat? :P Ma ktoś z Was telefon na Windowsie (konkretnie 8)? Jesteście zadowoleni? ;)
A co do forum... Co się dzieje, ja chcę pisać! <3
Vivian Darkbloom
Temat: Re: O wszystkim i o niczym Sob Cze 07, 2014 9:32 pm
Lumi <3333 Masa moich znajomych ma Lumie, które są na Windowsie, ja sama niedługo będę taką mieć. I muszę przyznać, że nie słyszałam jeszcze skarg na te telefony, co najwyżej takie, że czasami mają słabe baterie - ale to się tyczy chyba tych Lumii 520, 620, takie tam. c:
A na forum? Sesja
Lucas North
Temat: Re: O wszystkim i o niczym Sob Cze 07, 2014 9:50 pm
Na Windowsie jest strasznie mało aplikacji, Android chociażby przewyższa je o milion trylion. I raczej to nie są lubiane telefony w moim środowisku :(