|
| [UWAGA SPOILERY] WASZE WRAŻENIA PO FILMIE [UWAGA SPOILERY] | |
| Autor | Wiadomość |
---|
Wiek : 31 Zawód : redaktor naczelny CV Przy sobie : paczka papierosów, zapalniczka, prezerwatywa Obrażenia : tylko psychiczne
| Temat: [UWAGA SPOILERY] WASZE WRAŻENIA PO FILMIE [UWAGA SPOILERY] Sob Lis 23, 2013 5:55 pm | |
|
TEMAT PRZEZNACZONY DLA OSÓB BĘDĄCYCH JUŻ PO SEANSIE. NIE CHCEMY PSUĆ NIKOMU WAŻNIEŃ, A GDZIEŚ TRZEBA PODYSKUTOWAĆ. <3
Kochani, to jak? Film się podobał, czy może nie? Jakie wrażenia, aktorzy się sprawdzili, arena dobrze wybudowana, było lepiej? Tutaj bezkarnie możemy sobie poserduszkować, pokrzyczeć i pokminić Wiecie co robić. <3 |
| | | Wiek : siedemnaście Zawód : studentka, celebrytka, mścicielka Przy sobie : zapalniczka, scyzoryk wielofunkcyjny, medalik z małą ampułką cyjanku w środku, odtwarzacz mp3, gaz pieprzowy, para kastetów, dokumenty, klucze i telefon. Znaki szczególne : i'm cordelia fucking snow, who the fuck are you? Obrażenia : wypadają mi włosy, ale od czego są peruki?
| Temat: Re: [UWAGA SPOILERY] WASZE WRAŻENIA PO FILMIE [UWAGA SPOILERY] Sob Lis 23, 2013 6:36 pm | |
| Jestem absolutnie i nieodwołalnie zauroczona tą częścią! Ryczałam jak bóbr, śmiałam się jak głupek i maltretowałam ramię Oli przez cały film. FINNICK Idealny, brak mi słów. JOHANNA! Tak się bałam, że źle ją obsadzili, ale Jena poradziła sobie z rolą fantastycznie. DZIADEK SNOW Uwielbiam go, kłaniam się przed Donaldem S. za tę kreację, mając w pamięci kilka poprzednich. HAYMITCH Scena w windzie Prim, która nie irytowała Cała otoczka dookoła Igrzysk! Arena! Cinna i Mags I w ogóle wnuczka Snowa, haha! Zapomnieli chyba, że on oficjalnie ma dwie xD Ale ze mnie fangirl wyłazi. Nie dostaniecie lepszej recenzji, na razie mogę się tylko jarać :> |
| | | Wiek : 18 Zawód : sprzedaję w Sunflower Przy sobie : kapsułka z wyciągiem z łykołaków, leki przeciwbólowe, telefon komórkowy, dowód tożsamości Znaki szczególne : zaawansowane sieroctwo Obrażenia : częste bóle brzucha
| Temat: Re: [UWAGA SPOILERY] WASZE WRAŻENIA PO FILMIE [UWAGA SPOILERY] Sob Lis 23, 2013 7:06 pm | |
| Na dobry początek: AKLSKLSJLDJSDJLSDKJLJASJLSSLDJJLSDJLSDLJLSDJ. <333333333333333333333333333333333333 Ta część w porównaniu z poprzednią była jeszcze lepsza, po prostu brak mi słów, żeby to wszystko opisać. Każda, absolutnie każda minuta filmu sprawiała, że albo siedziałam z otwartymi ustami i przerażeniem na twarzy, albo nie mogłam powstrzymać się od płaczu, albo byłam po prostu zachwycona. <3 Aż trudno mi uwierzyć, że podczas jednego seansu można czuć to wszystko naraz, nie zorientowałam się, kiedy minęły te dwie i pół godziny. Z kina wyszłam prawie się trzęsąc, mając wszystkie sceny po kolei przed oczami. <3 CF okazało się być bardziej niesamowite i porażające najlepszym, co można wyciągnąć z książki, niż to sobie wyobrażałam. <3 Przede wszystkim kocham, po prostu kocham Jen za jej rolę, o ile w THG niezwykle wiarygodnie wypadła jako Katniss, to w CF wydawała się być dosłownie identyczna, a jej gra aktorska, mimika... <3 Jeśli chodzi o Finna i Johannę, nie mam pojęcia, które z nich bardziej podbiło moje serce, ale każda scena z ich udziałem była dla mnie za krótka, STANOWCZO ZA KRÓTKA. Nie ukrywam też, że płakałam jak głupia podczas przemówienia Katniss w Dystrykcie Jedenastym, tak żal mi było Rue i tak bardzo było to smutne. ;_____; A potem jeszcze scena podczas pokazu indywidualnego, kiedy Peeta namalował jej obraz na podłodze hali. ;_____; Jeśli się nie mylę, w książce było napisane, że Katniss tego nie widziała, ale sądzę, że zmienienie tej kwestii w filmie było świetną decyzją. <3 Co do Mags, nadal mam łzy w oczach, gdy pomyślę o niej i o Finnicku. ;______________; I istotnie brawa należą się Donaldowi Sutherlandowi, CF stworzyło mu świetne warunki do wykreowania postaci Snowa i jak najbardziej mu się to udało. <333333333 Poza tym ma uroczą wnuczkę, ale te na panem są lepsze. xD A w ogóle bardzo jestem zadowolona, że w końcu pokazano inne dystrykty (tylko Czwórka jakaś taka górzysta) i więcej Kapitolu, a nawet Moon River. :D To jeszcze na koniec: ALSKLSLASSJSJLJLDJLSDJLDJLDJLSJLSJLJLSJLSJL. <333333333333333333333 |
| | | Wiek : 26 lat Zawód : #Mathias Przy sobie : kapsułka cyjanku wszyta w kołnierz, rewolwer, miljon ton heroiny i jakieś podróżne ciuszki Znaki szczególne : #Mathias Obrażenia : #Mathias
| Temat: Re: [UWAGA SPOILERY] WASZE WRAŻENIA PO FILMIE [UWAGA SPOILERY] Sob Lis 23, 2013 7:15 pm | |
| Okej, okej, jak już się jaracie - pojaram się z wami, w końcu mogę! PRAWDA? *_* Więc - Finnick. To jak Mags go pocałowała, a on zaczął ją nawoływać ;____; i jak usłyszał Annie, omatko. I Johanna, the best forever, jej przemówienie i... CZY ONA MRUGNĘŁA DO HAYMITCHA? CZY...? OMGOMGOMGOMGOMGOMGOMGOMGOMGOMGOMGOMGOMGOMOGOMG. I HAYMITCH, TAK? I GALE, I GALE ... ... ... I CINNA. cóż. brak słów, ja dalej jestem w rozsypce. |
| | | Wiek : siedemnaście Zawód : studentka, celebrytka, mścicielka Przy sobie : zapalniczka, scyzoryk wielofunkcyjny, medalik z małą ampułką cyjanku w środku, odtwarzacz mp3, gaz pieprzowy, para kastetów, dokumenty, klucze i telefon. Znaki szczególne : i'm cordelia fucking snow, who the fuck are you? Obrażenia : wypadają mi włosy, ale od czego są peruki?
| Temat: Re: [UWAGA SPOILERY] WASZE WRAŻENIA PO FILMIE [UWAGA SPOILERY] Sob Lis 23, 2013 7:33 pm | |
| Taaak, mrugnęła do Haymitcha! TEAM JOHANNA! http://jadegranger.tumblr.com/post/67850013573 A jeszcze ta dziewczynka z Dystryktu, która powiedziała Katniss, że ona kiedyś też się zgłosi... mindfuck :O |
| | | Wiek : 18 Zawód : sprzedaję w Sunflower Przy sobie : kapsułka z wyciągiem z łykołaków, leki przeciwbólowe, telefon komórkowy, dowód tożsamości Znaki szczególne : zaawansowane sieroctwo Obrażenia : częste bóle brzucha
| Temat: Re: [UWAGA SPOILERY] WASZE WRAŻENIA PO FILMIE [UWAGA SPOILERY] Sob Lis 23, 2013 7:41 pm | |
| Hahaha, uwielbiam przemówienie Johanny u Caesara i tę scenę w windzie. <333 Mina Katniss. :D |
| | | Wiek : 26 lat Zawód : #Mathias Przy sobie : kapsułka cyjanku wszyta w kołnierz, rewolwer, miljon ton heroiny i jakieś podróżne ciuszki Znaki szczególne : #Mathias Obrażenia : #Mathias
| Temat: Re: [UWAGA SPOILERY] WASZE WRAŻENIA PO FILMIE [UWAGA SPOILERY] Sob Lis 23, 2013 7:43 pm | |
| Scena w windzie jest epicka < 3 CO JA MÓWIĘ. Jedna z moich ulubionych po wsze czasy, i kropka. |
| | | Wiek : 23 Przy sobie : dokumenty, klucze, telefon
| Temat: Re: [UWAGA SPOILERY] WASZE WRAŻENIA PO FILMIE [UWAGA SPOILERY] Sob Lis 23, 2013 8:03 pm | |
| boże, scena w windzie i mina Katniss xDDDDDDDD
i wgl to GDYHXJSKL <33333333333333333333333333333333333333333
i prawie ryczałam, jak biczowali Gale'a ;_______;
i wgl to kocham to, jest nadzieja dla kosogłosa *-* |
| | | Wiek : 19 Zawód : Prywatny ochroniarz Przy sobie : Komórka, nóż ceramiczny, dowód tożsamości, klucze do mieszkania Obrażenia : Implant w prawej nodze, częściowa amnezja - obrażenie trwałe.
| Temat: Re: [UWAGA SPOILERY] WASZE WRAŻENIA PO FILMIE [UWAGA SPOILERY] Sob Lis 23, 2013 11:11 pm | |
| Kocham Finnicka <3 I kocham ten film. Lepiej zrobiony niż Igrzyska Śmierci. Wnuczka Snowa dodała leciutkiego smaczku. Mam nadzieję, że to jakoś fajnie pociągną w Kosogłosie. I tak bardzo płakałam jak były sceny z tourne.
I w ogóle mam ochotę spisać losy Rei na jej igrzyskach :P |
| | | Wiek : 24 lata Zawód : Uciekinierka Przy sobie : pistolet, naboje, butelka alkoholu, kapsułka z wyciągiem z łykołaków, telefon komórkowy, laptop, pieniądze upchane po kieszeniach, przetarty plecak, aparat, leki przeciwbólowe Znaki szczególne : nieufne spojrzenie, utyka na lewą nogę Obrażenia : złamane serce, martwica nerwów w lewej nodze (nie wszystkich, prawda?)
| Temat: Re: [UWAGA SPOILERY] WASZE WRAŻENIA PO FILMIE [UWAGA SPOILERY] Sob Lis 23, 2013 11:58 pm | |
| OMG TAK BARDZO SIĘ JARAM FILMEM *-* kfjnvkjvbkb kjnl jsndc! <33333333
Boże, ten wyjazd do kina był najlepszą decyzją tego... hm... semestru XD Tak bardzo kocham ten film! Trybuci tak genialnie zostali obsadzeni <33 FINNICK! I JEGO GLOS *-* JOHANNA! I SCENKA W WINDZIE <3333 OMG, TAK BARDZO!
Generalnie, szczerze, bałam się, że ta ekranizacja może zostać zepsuta, przywykłam do tego, że druga część jest zazwyczaj gorsza, a tutaj... taka niespodzianka! Niesamowicie wciągające to było! Ba, nawet rzeknę, że te 2 i pół godziny to było za mało D: I w ogóle tak świetnie się to oglądało rzucając czasem z Agą komentarze nawiązujące do forum XDDD Strasznie podobało mi się przemówienie Katniss, scenka z dystryktu z tą dziewczynką... <3 I już mnie tak oczy szczypały jak złapali Cinnę ;_;I przy Mags!
I kocham CF za pokazanie fragmentu chociaż Trójki <3 |
| Temat: Re: [UWAGA SPOILERY] WASZE WRAŻENIA PO FILMIE [UWAGA SPOILERY] Nie Lis 24, 2013 12:20 am | |
| |
| | | Wiek : 24 lata Zawód : Uciekinierka Przy sobie : pistolet, naboje, butelka alkoholu, kapsułka z wyciągiem z łykołaków, telefon komórkowy, laptop, pieniądze upchane po kieszeniach, przetarty plecak, aparat, leki przeciwbólowe Znaki szczególne : nieufne spojrzenie, utyka na lewą nogę Obrażenia : złamane serce, martwica nerwów w lewej nodze (nie wszystkich, prawda?)
| Temat: Re: [UWAGA SPOILERY] WASZE WRAŻENIA PO FILMIE [UWAGA SPOILERY] Nie Lis 24, 2013 12:23 am | |
| To było takie, awwwwwwww! To jest takie prawdziwe XD |
| | | Wiek : 23 lata Zawód : nanotechnolog Przy sobie : w kieszeni: tabletki przeciwbólowe; w plecaku: półtoralitrowa butelka wody, śpiwór, apteczka, lokalizator, latarka, tabletki do uzdatniania wody, zestaw odczynników, przenośny mikroskop
| Temat: Re: [UWAGA SPOILERY] WASZE WRAŻENIA PO FILMIE [UWAGA SPOILERY] Nie Lis 24, 2013 2:34 pm | |
| TAK TEN OBRAZEK XDDDDDDDDDDDDDDD
ugh ja już fangirlowałam przez ostatnie dwa dni, emocje mi trochę opadły I TAK UWAŻAM TO ZA GENIALNY FILM I CZEKANIE NA KOSOGŁOSA MNIE ZABIJE ale jest parę rzeczy, których mi zabrakło. Na arenie nie padło chociaż najmniejsze zdanie o dziecku, tego mi mocno brakowało, w ogóle - zdecydowanie za mało scen Katniss/Peeta. ZA MAŁO. Dla odmiany, było za dużo Gale/Katniss, i ten trzeci niepotrzebny pocałunek UGH przepraszam, ale nie mogęęęęęęę. Jeśli to prawda, że reżyser woli Gale'a i zakończenie Kosogłosa będzie bez epilogu, to ja autentycznie zacznę wrzeszczeć w kinie ._. ALE FINNICK FINNICK FINNICK ON JEST PERFEKCYJNY IDEALNY KOCHAM GO TAK BARDZO GO KOCHAM I JOHANNA SCENA W WINDZIE RYCZAŁAM ZE ŚMIECHU XDDD |
| Temat: Re: [UWAGA SPOILERY] WASZE WRAŻENIA PO FILMIE [UWAGA SPOILERY] Nie Lis 24, 2013 7:55 pm | |
| |
| Temat: Re: [UWAGA SPOILERY] WASZE WRAŻENIA PO FILMIE [UWAGA SPOILERY] Nie Lis 24, 2013 7:59 pm | |
| *próbuje się znów nie rozpłakać* |
| Temat: Re: [UWAGA SPOILERY] WASZE WRAŻENIA PO FILMIE [UWAGA SPOILERY] Nie Lis 24, 2013 8:34 pm | |
| |
| | | Wiek : 31 Zawód : redaktor naczelny CV Przy sobie : paczka papierosów, zapalniczka, prezerwatywa Obrażenia : tylko psychiczne
| Temat: Re: [UWAGA SPOILERY] WASZE WRAŻENIA PO FILMIE [UWAGA SPOILERY] Nie Lis 24, 2013 8:40 pm | |
| |
| | | Wiek : 21 Zawód : Barmanka
| | | | Wiek : 22 Zawód : Bezrobotna
| Temat: Re: [UWAGA SPOILERY] WASZE WRAŻENIA PO FILMIE [UWAGA SPOILERY] Wto Gru 03, 2013 4:18 pm | |
| Poświęcenie Mags :c Ale Finnick *_____* CIACHO. Bardzo dobrze, że Katniss rozdupczyła arenę, no i scena w windzie. Świetna. A dwójeczka zrobiła dużo większe wrażenie niż jedynka, muszę przyznać c: |
| | |
| Temat: Re: [UWAGA SPOILERY] WASZE WRAŻENIA PO FILMIE [UWAGA SPOILERY] Wto Gru 03, 2013 9:49 pm | |
| Powiem wam, że cudowne wrażenia były na maratonie. Oglądanie jedynki i ten moment kiedy na ekranie pokazały się pierwsze sekundy dwójki <333333 Ach, do tej pory mnie coś w brzuszku gizia jak sobie o tym pomyślę :D I czuję, że odniosłam sukces, bo mój facet się do IŚ przekonał. Wcześniej kompletnie nie rozumiał mojej radości, gdy dostałam od niego trylogię
|
| | | Wiek : 24 Zawód : Żołnierz; Oddział Reiven Przy sobie : przy sobie: zapalniczka, prawo jazdy, latarka, pistolet, zestaw pierwszej pomocy
| Temat: Re: [UWAGA SPOILERY] WASZE WRAŻENIA PO FILMIE [UWAGA SPOILERY] Wto Gru 03, 2013 10:07 pm | |
| ........ (czyt. skomentowałaby, ale chociaż była na filmie prawie tydzień temu nadal brak jej słów)
Ten film mnie emocjonalnie złapał za fraki, i rzucił o ścianę a potem jeszcze skopał jak leżałam. Amen. |
| | | Wiek : 24 Zawód : Dziennikarka
| Temat: Re: [UWAGA SPOILERY] WASZE WRAŻENIA PO FILMIE [UWAGA SPOILERY] Czw Lut 13, 2014 10:35 am | |
| W końcu nadrobiłam i... Początek był słaby. Strasznie słaby. To znaczy sam moment wystrzelenia strzały, gdy nagle pojawił się jeden z trybutów... to było dobre, ale reakcja Katnis na to, była taka taka taka hmmm no nie podobało mi się. Wyszło tragicznie i już bałam się, że dalej będzie równie słabo. Ale nie, potem tylko ryczałam ;___; Wspomnienie Rue, biedny dziadek.... nie spodziewałam się, że po prostu zarobi kulkę No i gdyby nie Johanna, film straciłby wiele! Moja ulubienica. Mogłoby nie być Katnis, ale ona musi być! :D |
| | |
| Temat: Re: [UWAGA SPOILERY] WASZE WRAŻENIA PO FILMIE [UWAGA SPOILERY] | |
| |
| | | | [UWAGA SPOILERY] WASZE WRAŻENIA PO FILMIE [UWAGA SPOILERY] | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|