First topic message reminder :
No cześć! Jak już zdążyłam się o tym przekonać jestem kolejną Joanną na tym forum. :) Postanowiłam naskrobać parę słów o sobie, ponieważ bardzo lubię poznawać nowych ludzi. :)
Mam 17 lat i kończę pierwszą klasę liceum. Nie jest to takie typowe liceum, ponieważ mamy system amerykański. Uwielbiam za to moją szkołę! Nie wiem czy się w tym orientujecie, ale tak w wielkim skrócie: mamy trymestry zamiast semestrów, codziennie ten sam plan lekcji, który każdy uczeń ustala sobie sam, czyli tak naprawdę każdą lekcję mam z innymi ludźmi, nie ma typowego podziału na klasy, znamy się całym rocznikiem. Ten system przekonuje mnie o wiele bardziej, niż zwykły polski.
Interesuję się muzyką, skończyłam pierwszy stopień szkoły muzycznej na flecie poprzecznym i pianinie. Śpiewam w szkolnym chórze, ale raczej głosu nie mam. :D
Oprócz tego jeżdżę konno, chociaż tylko rekreacyjnie, dla siebie. :)
Lubię czytać, szczególnie thirllery medyczne, spotykać się z przyjaciółmi i...jeść. :D
Jestem harcerką, mam swój zastęp, chociaż niedługo będę go oddawać. Harcerstwo to świetna sprawa, obozy, wyjazdy...niezapomniana przygoda. :)
W przyszłości chcę studiować medycynę, jest to moja pasja, od roku działam w Szkolnej Służbie Medycznej, gdzie mamy szkolenia z ratownikami, jeździmy na zawody z pierwszej pomocy i generalnie świetna zabawa. :)
Na wszelkie pytania chętnie odpowiem. :)
Miło Was poznać! :D