|
| Autor | Wiadomość |
---|
Zawód : Troublemaker Znaki szczególne : avatar © laura makabresku
| Temat: Sarah Lily - Zoja Lynch Sob Lut 15, 2014 12:02 pm | |
| [połączenie przychodzące]
-Przepraszam, że dzwonię o tej porze, jestem w biegu - głos kobiety po drugiej stronie był znajomy. No tak, czyżby to twoja znajoma ze szpitala, także pielęgniarka - Sarah Lily? - Co słychać, słońce, hę?
|
| | |
| Temat: Re: Sarah Lily - Zoja Lynch Sob Lut 15, 2014 12:10 pm | |
| - Sarah? - odebrała prawie natychmiast. Była pracoholiczką, telefon zawsze miała przy sobie. - Hm. Dobrze. Coś sie dzieje? - raczej nie sądziła, że kobieta dzwoni do niej na ploteczki. |
| | | Zawód : Troublemaker Znaki szczególne : avatar © laura makabresku
| Temat: Re: Sarah Lily - Zoja Lynch Sob Lut 15, 2014 2:27 pm | |
-Nie kochana, twój stary na wakacjach z kochanką twojego chłopaka - przez chwilę kobieta była poważna, potem parsknęła śmiechem - No jasne, dzwonię tylko jak czegoś chcę, hm? No ale... co powiesz na to, żeby zarobić nieco więcej? |
| | |
| Temat: Re: Sarah Lily - Zoja Lynch Sob Lut 15, 2014 2:31 pm | |
| Uśmiechnęła się do telefonu, czego Sarah nie mogła oczywiście zobaczyć. Średnio co prawda bawiły ją takie żarty, ale.. cóż. Chyba się przyzwyczaiła. - Zwykle, tak.. - stwierdziła. W końcu nie spotykały się na babskie pogaduszki po pracy, wiec nie o to chodziło. - A o co chodzi? - zainteresowała się. Dodatkowy zarobek zawsze się przyda. |
| Temat: Re: Sarah Lily - Zoja Lynch Sob Lut 15, 2014 3:01 pm | |
-Ciesz się, że dzwonię do ciebie, równie dobrze mogłabym zaproponować to komukolwiek innemu - w głosie kobiety można było wyczuć nutkę irytacji, która jednak chwilę potem już zniknęła - W Kwartale brakuje lekarzy, ja wiem, że tam smród, brud i mogiła, ale ja tę posadę płacą więcej niż pielęgniarkom, bo od razu wychodzisz z lekarskim tytułem, czyli już nie będzie podcierania tyłków starym babom, robienia zastrzyków obleśnym włochatym facetom, tylko taka praca na poziomie. No, znam kogoś, kto tam pracuje, mogłabyś być zainteresowana. |
| | |
| Temat: Re: Sarah Lily - Zoja Lynch Sob Lut 15, 2014 3:08 pm | |
| Milczała dłuższą chwilę i można by odnieść wrażenie, że z połączeniem coś się zepsuło. - Tak o, od razu? - dopytała jeszcze. - Z mieszkaniem na miejscu? - wolała się upewnić czy będzie tam czy będzie wracać do domu. Obie sytuacje miały swoje plusy. Już nawet nie chodziło jej o pieniądze, tam mogła lepiej pomagać.. |
| Temat: Re: Sarah Lily - Zoja Lynch Sob Lut 15, 2014 3:22 pm | |
-No ba, dam ci tylko numer do tego znajomego, podasz mu swoje namiary, a on cię przeniesie, pstryk, i koniec - po kolejny pytanie zastanowiła się jednak chwilkę, jakby nie do końca wiedziała co odpowiedzieć lub nie miała odpowiednich informacji na ten temat - Kobieto, tam nie ma prądu, to znaczy jest, ale kurwa, raz jest raz go nie ma. Ykhym, jeśli chcesz to się popytam i ci załatwię, ale wątpię, żeby to było nad wyraz wygodne słonko, to jak? |
| | |
| Temat: Re: Sarah Lily - Zoja Lynch Sob Lut 15, 2014 3:39 pm | |
| - Dobra, dawaj.. - co mi tam, raz kozie śmierć. Może tam się lepiej przyda. - Nie, to nie załatwiaj. Mam przepustkę, mogę znikać po pracy. - powiedziała od razu. - I dzięki, chyba mi się przyda coś takiego. - dodała po chwili, myśląc o Richardzie. |
| Temat: Re: Sarah Lily - Zoja Lynch Pią Lut 28, 2014 4:33 pm | |
-Dobra kotek, zaraz ci wyślę numer - chwila ciszy, krótkie westchnienie - Nie dziękuj, zawsze jakaś odmiana, co nie? Zresztą - nie ma sprawy! Dobra, lecę, trzymaj się dziecino.
Zoja, chyba nie ma potrzeby, aby rozgrywać jeszcze milion gier odnośnie tejże pracy - fabularnie ją otrzymałaś, zatem szoruj do Kwartału pomagać ludziom świeżo upieczona pani lekarz! |
| | |
| Temat: Re: Sarah Lily - Zoja Lynch | |
| |
| | | |
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|